Pikaluotto – hae lainaa helposti ja nopeasti

Pikaluotto on nopea ja vaivaton lainamuoto, joka tarjoaa apua yllättäviin rahantarpeisiin. Se on suosittu vaihtoehto monille, kun tarvitaan nopeaa rahoitusta. Seuraavaksi kerrotaan mitä pikaluotto tarkalleen ottaen on ja miten se toimii.

3 suosittua pikaluottoa tällä hetkellä

Hae lainaa Omalaina.fi:n kautta ja vertaile tarjouksia ilmaiseksi. Saat edulliset korot ja joustavat ehdot. Klikkaa tästä ja löydä sinulle sopivin laina helposti.

Hae pikavippi Cashdayn kautta ja saat rahat nopeasti tilillesi. Kilpailukykyiset korot ja joustavat maksuehdot. Klikkaa tästä ja hae helposti verkossa.
Hae lainaa Uno Lainan kautta ja vertaile tarjouksia maksutta. Saat kilpailukykyiset korot ja joustavat maksuehdot helposti yhdestä paikasta. Klikkaa tästä ja löydä paras laina sinulle.

Mikä on pikaluotto ja miten sitä haetaan?

Pikaluotto on lyhytaikainen laina, joka myönnetään yleensä pienille lainasummille ja lyhyellä takaisinmaksuajalla. Se tunnetaan myös nimillä pikavippi, pikalaina tai payday-laina. Pikaluottoja tarjoavat usein erilaiset rahoitusyritykset, verkkopankit tai pikalainayritykset.

Pikaluotot erottuvat muista lainatyypeistä erityisesti nopeudellaan. Niiden tärkein piirre on, että ne voidaan myöntää ja maksaa tilillesi erittäin lyhyessä ajassa, usein jopa saman päivän aikana myös sillon kun kyseessä on kerta vippi. Tämä tekee pikaluotoista houkuttelevan vaihtoehdon, kun tarvitaan nopeaa rahoitusta esimerkiksi yllättävän laskun, kiireellisen hankinnan tai odottamattoman talouskriisin takia. Erityisen suosittu on pieni pikavippi jonka lainapäätös myönnetään yleensä saman tien.

Pikaluotto haetaan helpoiten lainanantajan verkkosivuilla yksinkertaisen hakemuksen kautta. Pikaluotto tekstiviestillä oli joskus suosittu vaihtoehto mutta nykyjään verkkohakemus on helpoin ja nopein tapa hakea pikaluottoa.

Pikaluoton hyvät ja huonot puolet

Hyvät PuoletHuonot Puolet
Nopea ja vaivatonKorkeampi korot
Helppo hakuprosessiRiski velkaantumisesta
Joustava käyttöLyhyet takaisinmaksuajat
Mahdollisuus pieniin lainasummiinPiilotetut kulut
Vaihtoehto yllättävissä talouskriiseissäRiippuvuus velasta

Kuka voi hakea pikaluottoa?

Pikaluottoja myöntävät rahoituslaitokset ja lainanantajat asettavat yleensä tiettyjä vaatimuksia, jotka hakijan tulee täyttää ennen kuin hän voi hakea pikaluottoa. Nämä vaatimukset voivat vaihdella eri lainanantajien välillä, mutta tässä on yleisiä kriteerejä, jotka usein koskevat pikaluottojen hakijoita:

  1. Ikävaatimus: Hakijan tulee yleensä olla vähintään 18-vuotias. Joissakin maissa tai lainanantajien ehdoissa ikäraja voi olla korkeampi.
  2. Säännölliset Tulot: Lainanantajat haluavat varmistua siitä, että hakijalla on säännöllisiä tuloja, joiden avulla hän kykenee takaisinmaksuun. Tämä voi tarkoittaa palkkatuloja, eläkettä, työttömyysetuuksia tai muita vakiintuneita tuloja.
  3. Luottokelpoisuus: Vaikka pikaluottojen myöntäminen ei välttämättä edellytä erinomaista luottopisteytystä, lainanantajat tarkistavat yleensä hakijan luottotiedot. He haluavat varmistua siitä, että hakija ei ole vakavassa maksuvaikeudessa tai konkurssissa.
  4. Kansalaisuus ja Asuinpaikka: Joissakin tapauksissa hakijan tulee olla maan kansalainen tai asua tietyllä alueella, jotta hän voi saada pikaluoton.
  5. Pankkitili: Useimmat pikaluotot maksetaan suoraan hakijan pankkitilille. Tämä edellyttää, että hakijalla on voimassa oleva pankkitili.

Pikaluoton takaisinmaksu

Pikaluottojen takaisinmaksu vaatii huolellista suunnittelua ja huomiota. Pikalaina 18 vuotiaille ja sen maksuaika on yleensä lyhyt, mutta myös muillekkin maksuaika on yleensä muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen joskus kuitenkin takaisinmaksu voi olla usean vuoden. Lainanantaja määrittelee maksusuunnitelman, joka sisältää eräpäivät ja takaisinmaksuerät. Pikavippi 18 vuotiaille maksuaika on yleensä lyhyt. Takaisinmaksun suuruus on tärkeää budjetoida tarkasti, jotta varmistetaan sen sujuva suorittaminen. Pikaluotoille ominaiset korot ja kulut on myös syytä ottaa huomioon ja ymmärtää täysin.

Maksusuunnitelman noudattaminen on elintärkeää, ja viivästyminen voi aiheuttaa lisäkustannuksia sekä vaikuttaa luottotietoihin. Jos takaisinmaksu tuottaa vaikeuksia, lainanantajaan kannattaa ottaa yhteyttä mahdollisimman nopeasti, ja joissakin tilanteissa voidaan sopia uusista maksuehdoista. Olennaista on myös pyrkiä maksamaan koko laina takaisin mahdollisimman pian, mikä auttaa välttämään pitkittyneitä korkokuluja ja mahdollista velkaongelmaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on pikaluotto?

Pikaluotto on lyhytaikainen laina, joka myönnetään yleensä pienille lainasummille ja lyhyellä takaisinmaksuajalla.

Kuinka nopeasti voin saada pikaluoton?

Useimmat pikaluotot voidaan myöntää ja maksaa tilille jopa saman päivän aikana, kun hakemus on hyväksytty.

Miten haen pikaluottoa?

Pikaluottoa voi hakea yleensä verkossa täyttämällä hakemus lainanantajan verkkosivustolla.

Mikä on pikaluoton tyypillinen takaisinmaksuaika?

Pikaluottojen takaisinmaksuaika vaihtelee yleensä muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen, mutta se riippuu lainanantajasta ja lainan ehdoista.

Kuka voi hakea pikaluottoa?

Useimmat pikaluottojen hakijat tulee olla vähintään 18-vuotiaita, ja heidän tulee olla säännöllisiä tuloja omaavia henkilöitä.

Kuinka suuret korot ja kulut ovat pikaluotoissa?

Pikaluotoille on tyypillistä korkeammat korot ja kulut verrattuna perinteisiin lainoihin, ja ne voivat vaihdella lainanantajasta riippuen.

Scroll to Top